Home  |  Wat wij doen  |  Clientenverhalen

Cliënten van het HDI

Het HDI helpt kankerpatiënten en hun naasten bij de emotionele verwerking van kanker. Lees hier  persoonlijke verhalen van cliënten die steun vonden bij het HDI. Dankzij onze Helden kunnen we ook in de toekomst mensen blijven helpen.

Help het HDI helpen

Ik was woedend op alles en iedereen

De kanker had Dennis veranderd, hij was chagrijnig en woedend op alles en iedereen. Door de ziekte had hij het gevoel van controle verloren. Hij voelde zich onbegrepen en wilde daarom alles alleen doen. Het ging bijna mis tussen Dennis en zijn vriendin.

Lees meer

Van vechten naar acceptatie

Judith ging naar het ziekenhuis om een vaag klein knobbeltje in mijn borst te laten onderzoeken…’ter geruststelling’. Dezelfde dag hoorde ze dat het borstkanker was. Haar toekomst stond van de een op de andere dag op losse schroeven.

Lees meer

Altijd de angst dat het terugkomt

Bea keerde terug bij het HDI nadat er voor de derde keer kanker bij haar was ontdekt. “Een van de belangrijkste dingen die ik dankzij het HDI heb geleerd, is om met de intense vermoeidheid om te gaan die samengaat met kanker.”

Lees meer

Doodgaan gaat niet als in films

Annemarije zag haar man in drie maanden veranderen van een sterke, trotse man in niks. Een schim. Ze was pas 30 jaar toen hij overleed aan kanker. “Doodgaan gaat niet zoals in films. Het is rauw, hard, het schreeuwt, het doet pijn en het is een gevecht.”

Lees meer

Een keer goed uitslapen?!

Jeroen voelde zich na genezing van kanker als een bokser zonder dekking. “Toen ik ziek was, was iedereen bezorgd, attent. Maar toen ik beter was, deed iedereen weer wat ie altijd deed. De wereld leek groter dan ooit. Álles kwam binnen.”

Lees meer

Kanker verandert iets in je kern

Marvin zou die dag te horen moeten krijgen dat hij twee jaar schoon was van zaadbalkanker. Helaas was het slechter nieuws: de zaadbalkanker was nu uitgezaaid naar zijn lymfeklieren. Het HDI hielp hem opnieuw bij zijn angsten, paniek en somberheid.

Lees meer

Pin It on Pinterest