Home  |  Wat jij kan doen  |  Nalaten

Nalaten

Je kunt op veel manieren bijdragen aan een betere kwaliteit van leven bij kanker. Ook op een heel persoonlijke wijze: door het HDI in je testament op te nemen. Daarmee steun je volgende generaties die getroffen worden door kanker, als patiënt of als naaste.

Nalaten aan het HDI

Met het opstellen van een testament bepaal je zelf wat er na je leven met je nalatenschap gebeurt. Het is mogelijk om het HDI op te nemen in je testament op verschillende manieren:

  • HDI tot (mede-)erfgenaam benoemen: het HDI ontvangt (een deel van) jouw nalatenschap. Het is mogelijk om meerdere personen of goede doelen tot erfgenaam te benoemen.
  • HDI tot legataris benoemen: het HDI ontvangt een vastgesteld geldbedrag, een percentage van jouw nalatenschap of een bepaald goed.

Testament opstellen

Het opstellen van een testament doe je samen met een notaris. Samen bespreken jullie je wensen voor je nalatenschap. Heb je nog geen notaris? Voor persoonlijk advies kun je kosteloos terecht bij Lodewijk de Ruiter van Moulijn Netwerk Notarissen via 035 – 524 89 89 of lr@moulijn.nl.

Het HDI als executeur

Als je ervoor kiest om het HDI als enige erfgenaam te benoemen, kunnen wij als executeur van jouw nalatenschap optreden. Hiervoor werken wij samen met specialisten van Centrum Nalatenschappen. We bespreken graag met jou je wensen en behoeften, zodat wij jouw nalatenschap met zorg kunnen afhandelen en nabestaanden ontzorgen in deze taak.

Persoonlijk adviesLaura Jansen

Nalaten aan een goed doel is iets waar je goed over nadenkt. Je wilt je goed laten informeren over de besteding van jouw geld. Wij helpen je graag om alles op een rijtje te zetten. Neem contact op met onze fondsenwerver Laura Jansen voor een vrijblijvend gesprek. Zij beantwoordt graag je vragen.

nalaten@hdi.nl  030 – 252 40 27

Kanker confronteerde me onverwacht met de eindigheid van mijn leven. Het was aanleiding om mijn testament te laten opmaken en het HDI daarin op te nemen.

-Greta

Wilt u meer informatie over nalaten aan het Helen Dowling Instituut? Vraag dan onze brochure aan.

Het HDI is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Zo komt de gift uit jouw nalatenschap volledig ten goede aan onze zorg.

Pin It on Pinterest