Home  |  Evenementen  |  Symposium

Symposium

Dit jaar bestaat het HDI 30 jaar. In die 30 jaar is er veel gebeurd op het gebied van kanker. Tijdens het wetenschappelijk symposium op 5 juli blikken we terug en kijken we vooruit op ontwikkelingen in de (psycho-)oncologie. Waar stonden we 30 jaar geleden en waar staan we nu?

Bob Pinedo is vooraanstaand toponcoloog en kankerwetenschapper. Aan tafel bij het HDI vertelt hij over zijn jarenlange ontdekkingsreis als oncoloog. We hebben de grote eer dat ook twee dochters aanschuiven. Danielle Pinedo kreeg zelf kanker en merkte hoe ingewikkeld het is om dit te overleven. Ze schreef hier samen een boek met Bart van Eldert over. Sabine Pinedo, internist en ondernemer, houdt zich veel bezig met technologische ontwikkelingen in de zorg.

Inge Diepman begeleidt het tafelgesprek. Vanuit het HDI praten directeur Hanneke Haanraadts, hoofd Patiëntenzorg Anette Pet en hoofd Wetenschappelijk onderzoek Marije van der Lee mee.

 

Programma wetenschappelijk symposium

16:00 uur
Ontvangst
16:30 uur
Welkom
Inge Diepman en Hanneke Haanraadts
16:35 uur
Kanker: toen & nu
Bob Pinedo
16:55 uur
De psychologische impact van kanker
Danielle Pinedo, Bart van Eldert en Anette Pet
17:15 uur
Technologische ontwikkelingen in de zorg: e-health
Sabine Pinedo en Marije van der Lee
17:35 uur
Discussie en gelegenheid tot het stellen van vragen
18:00 uur
Afsluiting en borrel

Sprekers

Inge Diepman

Maakte furore als presentator van programma’s als Herexamen en het Zwarte Schaap. De afgelopen tien jaar heeft zij zich toegelegd op de presentatie van bijeenkomsten in de zorg en de medische sector. Zij is het gezicht van OncologieTV en HematologieTV, internet-tv voor medische professionals en presenteert nascholingen voor artsen en verpleegkundigen. Foto: Robert Tjalondo

Hanneke Haanraadts

Is dertien jaar ondernemer geweest waarna zij de stap naar de geestelijke gezondheidszorg heeft gemaakt. Eerst in Rotterdam als directeur bij Antes GGZ en daarna als bestuurder bij het Sinai Centrum. In haar huidige baan als directeur bij het HDI komen haar ondernemerschap en haar ervaring in de gezondheidszorg samen.

Bob Pinedo

Emeritus hoogleraar in de medische oncologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en een van de meest gelauwerde Nederlandse kanker­specialisten. In 2017 publiceerde Uitgeverij Prometheus het boek ‘De ontdekkingsreis van Bob Pinedo, geschreven door René Steenhorst (medisch journalist bij dagblad De Telegraaf).

Danielle Pinedo

Verslaggever bij NRC Handelsblad. Ze was actief als sportjournalist en maakte internationale reportages. Nu schrijft ze vooral persoonlijke interviews. Samen met Bart schreef zij het boek ‘Beter worden is niet voor watjes’ nadat zij beiden hersteld waren van kanker. Het boek, uitgegeven door Prometheus, verscheen april dit jaar.

Bart van Eldert

Verslaggever bij het AD, waar hij columns en artikelen over economie schrijft. Het AD is, samen met zijn zeven eigen regionale titels, de grootste nieuws­organisatie. Eerder maakte Bart reportages over wetenschap en gezondheid.

Anette Pet

Hoofd Patiëntenzorg, klinisch psycholoog en psycho­therapeut bij het HDI. Anette neemt deel aan verschillende landelijke werkgroepen en platforms in het werkveld van de psycho-oncologie. Daarnaast is ze docent van de post-hbo opleiding psychosociale zorg door oncologie­verpleeg­kundigen bij de RINO groep.

Sabine Pinedo

Praktiserend internist vasculair geneeskundige, bestuurder en entrepreneur in de zorg. Oprichter van Vital10, een organisatie die haar leden (vooralsnog mensen met een hoog risico op een chronische aandoening) via een digitaal platform stimuleert om een gezonde leefstijl langer vol te houden.

Marije van der Lee

Hoofd Wetenschappelijk Onderzoek, cognitief gedragstherapeut en gz-psycholoog bij het HDI. Marije voert meerdere onderzoeken uit op gebied van vermoeidheid bij kanker en e-health. In 2009 lanceerde het HDI de e-therapie Minder Moe bij Kanker, gericht op langdurige vermoeidheidsklachten na kanker.

Boeken

Tijdens het symposium komen ook twee boeken aan bod, die door of over de sprekers geschreven zijn. Deze boeken zullen tijdens het symposium verkrijgbaar zijn.

  

Aanmelden

Het symposium is vol. Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Locatie

Helen Dowling Instituut, Professor Bronkhorstlaan 20 Bilthoven

Kosten

Je bepaalt na afloop zelf de waarde van het symposium door een bedrag in te vullen op een machtigings­formulier.

Sponsoring

Dit wetenschappelijk symposium wordt financieel ondersteund door AbbVie, Takeda, Pfizer, Amgen en Novartis.

Logo takeda

                    

                   

Meer evenementen

Pin It on Pinterest