Home  |  Nieuws  |  Help HDI de coronacrisis door!

Het HDI gaat een zware tijd door. Door het coronavirus zijn inkomsten uit fondsenwervende evenementen en donaties onzeker. Zonder donaties kunnen wij niet blijven bestaan. We vragen daarom dringend om hulp. Met een donatie via helphdicoronadoor.nl help je onze zorg overeind te houden.

“Juist nu met de coronacrisis liggen fondsenwervende evenementen stil, terwijl cliënten onze zorg harder dan ooit nodig hebben”, zegt algemeen directeur Hanneke Haanraadts. Mensen met kanker voelen zich door het virus soms extra kwetsbaar, angstig of vermoeid. Therapeuten van het HDI helpen hen met professionele psychologische zorg op afstand. Deze zorg staat nu onder druk.

Zorg voor 2.300 mensen onder druk

Debby, één van de 2.300 cliënten van het HDI, vertelt: “Ik en vele andere kankerpatiënten vallen onder de risicogroep. Dat maakt me angstig, paniekerig, gestrest en ik slaap slecht. Het HDI is voor mij nu belangrijker dan ooit. Gelukkig kan mijn behandeling online gewoon doorgaan.” Om mensen als Debby te kunnen helpen, is dringend geld nodig. Debby en andere cliënten roepen in video’s op om te doneren voor het HDI.

Het HDI is als goed doel deels afhankelijk van donaties. Zonder aanvullende steun, geen zorg. Ondanks stevige onderhandelingen met zorgverzekeraars ontvangen we nog steeds te lage vergoedingen voor onze zorg. Het tekort dekt het instituut elk jaar door kosten zo laag mogelijk te houden en geld op te halen met evenementen. Die evenementen liggen nu door het coronavirus stil of worden afgelast. Financiële reserves raken op. Daarom doet het HDI een dringende oproep tot steun. Haanraadts: “Zonder inkomsten uit donaties gaat het Helen Dowling Instituut failliet.”

Help HDI corona door

Vind jij het belangrijk dat onze psychologische zorg bij kanker blijft bestaan? Help het HDI de coronacrisis door. Ga naar www.helphdicoronadoor.nl en doneer. Elke bijdrage, klein of groot, is enorm welkom. Bedankt, namens alle cliënten en collega’s!

“Therapie geeft me de rust in mijn hoofd om thuis moeder te zijn”

“Therapie geeft me de rust in mijn hoofd om thuis moeder te zijn”

Kirsten is moeder van twee kinderen, van toen 4 en 2, en timmerde flink aan de weg als zelfstandig consultant. Op een dag voelt ze een klein hard bobbeltje in haar borst. Voor de zekerheid gaat ze naar de dokter. Er komt geen borstkanker voor in de familie dus echt...

Ik kon niet meer alleen thuis zijn

Ik kon niet meer alleen thuis zijn

Na de chemo’s dacht Gonneke: zo nu gaan we weer normaal doen. “Ik ging aan het werk en plande elk vrij moment vol. Als ik maar niet thuis was. Tot ik zo moe was dat zelfs met mijn ogen knipperen als inspanning voelde. Toen wist ik dat ik hulp nodig had. Die vond ik...

Pin It on Pinterest