Home  |  Nieuws  |  Helen Dowling Instituut goede doel van Running De Bilt

UPDATE: vanwege het coronavirus is dit evenement helaas afgelast.
Er wordt gekeken naar een alternatieve datum.

In 2020 vindt de vierde editie van Running De Bilt plaats. Een hardloopwedstrijd waar elke inwoner van gemeente De Bilt aan mee kan doen. Vanaf dit jaar kun je als deelnemer ook een goed doel steunen: en dat is het Helen Dowling Instituut! 

Stichting Running De Bilt organiseert sinds 2017 de gelijknamige hardloopwedstrijd in de gemeente De Bilt voor jong en oud. De wedstrijden zijn voor en door De Bilt. Het was voor het bestuur dan ook een logische keuze om te kiezen voor een goed doel uit de eigen gemeente. Vanaf 2020 is het Helen Dowling Instituut (HDI) in Bilthoven als goed doel door Running De Bilt omarmd. Deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage doen om deze stichting te ondersteunen.

Kanker … en dan?

Iedereen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met kanker. Als patiënt of als naaste. Alles wat ooit zo vanzelfsprekend was, is opeens onzeker. Hoe ga je om met een onzekere toekomst, de angst voor terugkeer van de ziekte of het verlies van je geliefde? Logisch dat veel mensen na de diagnose last krijgen van angst, somberheid of ernstige vermoeidheid. Als deze klachten zó heftig worden dat ze je leven gaan beheersen, is professionele psychologische zorg noodzakelijk. Bij het Helen Dowling Instituut (HDI) bieden ze die zorg. Zorg die mensen met kanker én hun partner, ouders en kinderen weer overeind helpt.

Inschrijven voor Running De Bilt

Ook is er dit jaar een geheel vernieuwd parcours, die de deelnemers meevoert langs de pareltjes van De Bilt; zoals het nieuwe fietstunneltje onder de N237, het sfeervolle oude dorp en via de karakteristieke Kloosterwijk naar het Kloosterpark. Je kunt meedoen aan de volgende onderdelen:
Jeugdloop – €4,00 incl. medaille
5km Prestatieloop – €8,00
5km Teamloop – (4-6 deelnemers) €50,00
10km Prestatieloop – €10,00
Inschrijven voor Running De Bilt kan hier.

10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

Zonder fondsenwerving is onze kwaliteitszorg niet mogelijk. Daarom organiseren wij jaarlijks fondsenwervende evenementen. De 96 gasten van het HDI Charity Golftoernooi golfden, genoten van een coronaproof-diner en boden gul tijdens de veiling die geheel ten gunste...

“Als deze zorg stopt, stopt mijn verwerkingsproces ook”

“Als deze zorg stopt, stopt mijn verwerkingsproces ook”

Ondanks het coronavirus zorgt HDI gewoon door op afstand. Gelukkig maar, want zo kan de verwerking van kanker voor cliënten als Gonneke gewoon doorgaan. Haar therapeut helpt haar om rust in te bouwen en om te gaan met verlies en beperkingen.

Pin It on Pinterest