Home  |  Nieuws  |  Groots benefietdiner levert maar liefst 129.500 euro op

Zaterdag 9 november waren ruim 220 mensen te gast op het grote benefietdiner van het Helen Dowling Instituut (HDI). Het diner vond plaats in Flint Amersfoort, waar de gasten op de rode loper hoffelijk werden ontvangen door medewerkers van het HDI. De fantastische opbrengst van maar liefst 129.500 euro komt volledig ten goede aan psychologische zorg bij kanker.

Theater van het Leven

Het thema van de avond ‘Theater van het Leven’ kwam volledig tot zijn recht bij de opening van het diner. De vioolmuziek van Helen Dowling, waar het instituut de naam van draagt, klonk door de zaal. De gasten leerden Helen Dowling kennen door het verhaal wat directeur Hanneke Haanraadts over haar vertelde. Therapeut Carla en cliënte Lotte zetten het instituut volledig neer door elkaars dagboek voor te lezen over hun therapiesessies. Hierdoor leerde elke gast de zorg van het HDI kennen, door wat er aan de andere kant van de deur van de therapiekamer wordt besproken met de zaal te delen. Vervolgens viel het theaterdoek en mocht iedereen plaatsnemen aan de chique gedekte tafels met gouden elementen.

Afwisselend programma

De aanwezigen werden verrast met een afwisselend programma. De presentatie van de gehele avond werd verzorgd door RTLnieuws-presentatrice Daphne Lammers. Ook Jörgen Raymann en Xander de Buisonjé vermaakten de gasten met geweldige optredens. DamesDraaienDoor zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer gingen, en dat gingen ze zeker.

Klappers van de avond

Veilingmeester Wilco van Schaik (directeur NEC) liet maar liefst 20 veilingkavels onder de hamer gaan tijdens de openbare veiling. De klapstukken van de avond; de Olympische reis naar Japan, de Interbest reclamemast en de 8-daagse reis naar Namibië zijn voor een recordbedrag geveild. Nog eens 25 kavels werden geveild tijdens de stille veiling. De overige opbrengsten kwamen uit een loterij en de tafelverkoop.

Onmisbare steun

De psychologische zorg bij kanker is helaas niet vanzelfsprekend, een behandeltraject wordt namelijk niet volledig vergoed door zorgverzekeraars. Het overige deel wordt uit fondsenwerving gehaald. Een benefietavond zoals deze is daarom niet meer weg te denken in het financiële plaatje. Directeur Hanneke Haanraadts: ‘Als mensen de ziekte kanker hebben en er zelf niet meer uitkomen, dan komt het HDI om de hoek kijken. Wij bieden de beste zorg om mensen met kanker en hun naasten te steunen in moeilijke tijden. Door hulp van donateurs helpen wij deze mensen de regie over het leven, daar waar mogelijk, terug te geven’.

“Therapie geeft me de rust in mijn hoofd om thuis moeder te zijn”

“Therapie geeft me de rust in mijn hoofd om thuis moeder te zijn”

Kirsten is moeder van twee kinderen, van toen 4 en 2, en timmerde flink aan de weg als zelfstandig consultant. Op een dag voelt ze een klein hard bobbeltje in haar borst. Voor de zekerheid gaat ze naar de dokter. Er komt geen borstkanker voor in de familie dus echt...

Ik kon niet meer alleen thuis zijn

Ik kon niet meer alleen thuis zijn

Na de chemo’s dacht Gonneke: zo nu gaan we weer normaal doen. “Ik ging aan het werk en plande elk vrij moment vol. Als ik maar niet thuis was. Tot ik zo moe was dat zelfs met mijn ogen knipperen als inspanning voelde. Toen wist ik dat ik hulp nodig had. Die vond ik...

Pin It on Pinterest