Home  |  Clientenverhalen  |  Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar

Het verhaal van Ruud

“Stéphanie heeft nog maar een paar weken te leven.” De PET-scan lichtte over haar hele lichaam op als een kerstboom. Alsof je naar een slechte film zit te kijken. Vol ongeloof. En daar gingen we dan, naar onze kinderen (toen 7, 9 en 12 jaar) met het slechte nieuws…

Wat je aandacht geeft groeit

We hebben direct samen besloten dat vechten tegen de kanker eigenlijk zinloos was. We konden onze aandacht en energie beter aan elkaar en aan onze kinderen besteden. Genieten van wat is en niet nu al rouwen over wat ooit was en niet meer zal zijn.

Leven in het nu

Maar leven in het NU neemt de zorgen, de vragen en de angsten over dat wat komen gaat niet weg. Het HDI was voor Stéphanie dé plek waar ze met deze vragen en gevoelens terecht kon. Haar keuze voor het HDI was niet voor haar maar voor ons: “Als het voor mij eindigt, dan begint het voor jullie pas…” Stéphanie was verpleegkundige: zorgen voor anderen zat in haar DNA.

Zelf de regie houden

Weken werden maanden en maanden uiteindelijk meer dan twee jaar. Vlak voor de kerst in 2017 kreeg ze een epileptische aanval gevolgd door bewusteloosheid. De druk op de hersenen door de tumoren werd te groot. Er restte alleen nog een bestraling van het gehele hoofd. Ik vroeg aan de second-opinion arts wat hij zou doen als hij mijn vrouw was. Hij antwoordde: “Als ik je vrouw zo vol leven en energie zie zitten, dan zou ik het niet doen en van elkaar genieten, want na de bestraling zal dat snel anders gaan zijn.” Stéphanie besloot om geen bestraling te nemen. Het bleek achteraf een heel goed besluit.

Afscheid nemen

Begin 2018 gingen we met de kinderen naar Maastricht. Samen met vrienden een rondleiding in de grotten waar we getrouwd waren. In mei zijn we naar onze favoriete camping in Epen gereden. Het ging zo goed dat we eigenlijk nog langer wilden blijven, helaas kon dat niet. Een week later kreeg Stéphanie hoofdpijn en moesten we naar de eerste hulp. Die avond gingen we samen naar huis om haar laatste dagen als gezin door te brengen. 19 mei 2018 is Stéphanie overleden.

Sterker geworden

Ik gun niemand kanker, maar ik gun wel iedereen zo’n intense periode van liefde, zorg en aandacht voor en met elkaar. Het is die liefde en energie die maakt dat we als gezin sterker zijn geworden. Dat we NU door kunnen gaan daar waar we het liefst bij de pakken neer gaan zitten. Zonder de aandacht en hulp van het HDI zou dit er voor ons heel anders uitgezien hebben.

Ruud en dochter Jasmijn liepen voor het HDI

Mijn dochter Jasmijn en ik liepen samen de Dam tot Damloop. Om op die manier het HDI in staat te stellen om haar goede werk te blijven doen. Ruimte maken voor aandacht voor elkaar en niet alleen aandacht voor kanker.

Foto van Ruud en dochter Jasmijn bij de finish van de Dam tot Damloop

Jasmijn en Ruud na het volbrengen van de Dam tot Damloop bij het HDI. Trots!

Zonder financiële steun, geen zorg.
Alleen dankzij donaties kan het HDI haar werk voortzetten.

10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

Zonder fondsenwerving is onze kwaliteitszorg niet mogelijk. Daarom organiseren wij jaarlijks fondsenwervende evenementen. De 96 gasten van het HDI Charity Golftoernooi golfden, genoten van een coronaproof-diner en boden gul tijdens de veiling die geheel ten gunste...

Lees meer

Pin It on Pinterest