Zaterdag 13 april was het zover: het Heldenconcert 2019. In samenwerking met het HKU Utrechts Conservatorium bedanken wij jaarlijks onze donateurs, sponsoren en relaties met een klassiek concert. Zij maken immers onze psychologische zorg bij kanker mogelijk. Voor het eerst mochten wij het Heldenconcert beleven in TivoliVredenburg. Een mooi cadeau!

Bedanken van onze donateurs

Onze donateurs dragen bij aan het realiseren van onze kwalitatieve zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Zij verdienen het daarom ook om in het zonnetje gezet te worden. Tijdens deze middag mochten de donateurs genieten van de muziekstukken van Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert en Dmitry Sjostakovitsj, gespeeld door studenten van het HKU Utrechts Conservatorium. Extra bijzonder was het optreden van Elisabeth Perry, docent aan het Conservatorium én oud-leerling van Helen Dowling.

Bekijk een sfeerimpressie van het Heldenconcert op onze Facebookpagina

Live schilderwerk

Eén student van het HKU Utrechts Conservatorium was niet alleen muzikaal, maar ook creatief. Zij legde het gehele Heldenconcert live vast op doek binnen anderhalf uur. Haar kunstwerk baseerde ze op de speeches en muziekstukken die gespeeld werden, en symboliseren de weg die kankerpatiënten en hun dierbaren doormaken.

Heldenconcert 2019 kunstwerk

Sponsoren

Het Heldenconcert was niet mogelijk geweest zonder steun van onze sponsoren het HKU Utrechts Conservatorium, Elise Mathilde fonds, TivoliVredenburg en Van Klaveren Bloemen. Wil je volgend jaar ook het Heldenconcert bijwonen? Word ook donateur van het Helen Dowling Instituut en maak psychologische zorg bij kanker mogelijk.

“Therapie geeft me de rust in mijn hoofd om thuis moeder te zijn”

“Therapie geeft me de rust in mijn hoofd om thuis moeder te zijn”

Kirsten is moeder van twee kinderen, van toen 4 en 2, en timmerde flink aan de weg als zelfstandig consultant. Op een dag voelt ze een klein hard bobbeltje in haar borst. Voor de zekerheid gaat ze naar de dokter. Er komt geen borstkanker voor in de familie dus echt...

Ik kon niet meer alleen thuis zijn

Ik kon niet meer alleen thuis zijn

Na de chemo’s dacht Gonneke: zo nu gaan we weer normaal doen. “Ik ging aan het werk en plande elk vrij moment vol. Als ik maar niet thuis was. Tot ik zo moe was dat zelfs met mijn ogen knipperen als inspanning voelde. Toen wist ik dat ik hulp nodig had. Die vond ik...

Pin It on Pinterest