Home  |  Nieuws  |  Aan tafel met het HDI levert bijna € 123.000,- op

Aan tafel met het HDI levert bijna € 123.000,- op

11 november 2018

Ruim 250 gasten reisden op zaterdag 10 november af naar Naarden voor een benefietavond ter ere van het 30-jarig bestaan van het HDI. Met de tafelverkoop en opbrengsten uit loterij en veiling werd € 122.954,- ingezameld. Deze inkomsten zijn onmisbaar voor het instituut om zorg te kunnen blijven bieden, nu en in de toekomst.

De aanwezigen werden verrast met een afwisselend programma. Naast inhoudelijke bijdragen door medewerkers van het HDI, stond een ludieke quiz op het programma dat gepresenteerd werd door Ruben Nicolai. Alain Clark zong enkele intieme nummers. Ondertussen genoten de gasten van een sharing dinner.

Onmisbare inkomsten

Directeur Hanneke Haanraadts: “Het is een emotionele klap om geconfronteerd te worden met kanker. Alles wat ooit zo vanzelfsprekend was in het leven, is opeens onzeker. Met professionele zorg geven we mensen de regie over hun leven, daar waar mogelijk, weer terug.” Jaarlijks helpt het HDI ruim 2.300 cliënten vanuit vestigingen in Bilthoven en Arnhem en via online therapie in het hele land. De inkomsten uit het jubileumevent zijn onmisbaar voor het instituut om financieel overeind te blijven en de groeiende vraag naar psychologische hulp aan te kunnen.

Klappers van de avond

Veilingmeester Sophie Bremers van Christie’s liet 17 veilingkavels onder de hamer gaan tijdens de openbare veiling. Klapstuk van de avond was een reclamemast van Interbest, die tweemaal voor € 8.500,- werd afgeslagen. Zeven aanwezigen kochten een exclusieve Formule 1 Grand Prix reis voor elk € 5.500,-. Nog eens 25 kavels werden geveild tijdens een stille veiling. Overige opbrengsten kwamen uit een loterij en de tafelverkoop.

Minimale kosten, maximale opbrengsten

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt met de hulp van vele vrijwilligers, ambassadeurs uit het bedrijfsleven en sponsoren. Dankzij hun bijdragen komt de opbrengst zoveel mogelijk ten goede aan de cliënten van het HDI. In een persoonlijke video vertelden cliënten Sanne en Nick tijdens het evenement hoe het HDI hen heeft geholpen om hun relatie in stand te houden na de diagnose kanker. Psychologische zorg bij kanker is voor veel mensen van onschatbare waarde, met de hulp van donateurs hoopt het HDI zoveel mogelijk mensen te steunen in moeilijke tijden.

Foto’s van het evenement Aan tafel met het HDI zijn binnenkort te bekijken op onze Facebookpagina.

Terugblik Wetenschappelijk symposium 2019

    In het kader van Wereldkankerdag organiseerde het Helen Dowling Instituut samen met de Dr. G.J. van Hoytema Stichting een wetenschappelijk symposium op 4 februari 2019. Onderzoekers vertelden over het belang van online behandeling en...

Lees nu het HELEN magazine!

Lees nu het gratis magazine HELEN, voor mensen met kanker, hun omgeving én zorgverleners. Dit magazine van het Helen Dowling Instituut (HDI) en zorgpartners staat boordevol ervaringsverhalen, praktische tips en waardevolle informatie over de psychische impact van kanker.

Pin It on Pinterest