Home  |  Nieuws  |  Dam tot Damweekend voor het HDI!

Afgelopen weekend werd er voor het eerst hardgelopen én gewandeld voor het HDI tijdens het Dam tot Dam weekend. Tien wandelaars en ruim twintig lopers zetten zich in om geld op te halen voor psychologische zorg bij kanker. De Dam tot Dam wandeltocht en de Dam tot Damloop leverden een prachtig bedrag van € 13.473 op. Hiermee kan het HDI 53 behandeltrajecten financieren. Wandelaars en lopers bedankt!

Persoonlijke motivatie

De deelnemers hadden ieder hun eigen motivatie om te wandelen of rennen voor het HDI. Sommigen liepen voor een dierbare die getroffen is door kanker, anderen waren zelf ziek geweest. Eén van de hardlopers is Mika, die haar moeder aan borstkanker verloor eind 2017. “Het HDI heeft mij en mijn ouders enorm geholpen in de afgelopen jaren.” Mika maakte de afspraak met haar moeder Angelique om de Dam tot Damloop te gaan lopen om haar te eren, op de hardloopschoenen van Angelique. “Ook al heb ik een hekel aan hardlopen en liep ik al maanden met een blessure, ik moest en zou die 16.1 kilometer halen.” Naast individuele lopers deed ook een bedrijventeam mee van consultancybureau Sustainalize.

Onmisbare steun

De opbrengst van de Dam tot Damloop 2018 is zeer welkom voor het HDI, dat inmiddels ruim 2.300 cliënten helpt vanuit vestigingen in Arnhem en Bilthoven. “De zorg van het HDI wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar de bijdragen van zorgverzekeraars zijn onvoldoende om financieel overeind te blijven. Dankzij de enorme inzet van de lopers kunnen we weer vele mensen ondersteunen om grip te krijgen op klachten als angst, depressie en vermoeidheid”, aldus een dankbare Karlijn Bouts, fondsenwerver van het HDI.

Dam tot Damloop

Dit jaar nam het HDI voor de 5e keer als goed doel deel aan de Dam tot Damloop. Wil je meelopen voor het goede doel? Ook voor de Dam tot Damloop 2019 worden weer startbewijzen vergeven. Geïnteresseerden kunnen zich melden via hardlopen@hdi.nl of kijken op www.heldenvandi.nl/damloop.

Dank aan het CJ Vaillant Fonds

Met de financiële steun van het CJ Vaillant Fonds heeft het Helen Dowling Instituut haar therapeuten, die door het coronavirus deels thuis moeten werken, kunnen voorzien van laptops die voldoen aan de vereisten voor een beveiligde en goed werkende verbinding. Zo...

Nadja Hüpscher: “Jezelf vergeet je gewoon een tijdje”

Nadja Hüpscher: “Jezelf vergeet je gewoon een tijdje”

“Als je partner ziek is, verzorg je die en eventueel ook de kinderen, zoveel je kan. Jezelf vergeet je gewoon een tijdje. Na een tijd word je moe, maar je gaat door. Maar er komt een moment dat het te zwaar wordt en dat je zelf weer naar aandacht verlangt. Ik schaamde...

Pin It on Pinterest