Home  |  Nieuws  |  Maarten van der Weijden zwom heldentocht voor onderzoek HDI

Maarten van der Weijden zwom heldentocht voor onderzoek HDI

21 augustus 2018

Op 18 augustus startte Olympisch kampioen Maarten van der Weijden een enorme uitdaging: de Elfstedenzwemtocht. Een tocht van 200 kilometer door het water. Uiteindelijk wist hij maar liefst 163 kilometer te zwemmen, 55 uur lang. Wat een held! Zijn enorme prestatie leverde maar liefst 2,5 miljoen voor kankeronderzoek op. Ook het HDI mocht op zijn steun rekenen

Elfstedenzwemtocht voor elf onderzoeken

Maarten zwom voor 11 verschillende onderzoeken, die goedgekeurd waren door KWF en geselecteerd in samenwerking met de verschillende patiëntenverenigingen. Daarmee werd het een actie voor en door kankerpatiënten. Een van de onderzoeken waar hij voor zwom was het onderzoek REFINE van het Helen Dowling Instituut. Na maar liefst 163 km moest Maarten zijn zwemtocht staken omdat hij ziek was. Het HDI was op verschillende momenten aanwezig om Maarten een hart onder de riem te steken en hem te ontvangen in Leeuwarden. Een echte held van het HDI!

REFINE onderzoek naar vermoeidheid bij kanker

Zeker één op de drie patiënten met kanker heeft last van aanhoudende vermoeidheid. Zelfs lang nadat de behandeling succesvol is afgerond. Deze vermoeidheid heeft een grote invloed op het leven van de patiënt. Uit het eerdere onderzoek Fitter na Kanker van het HDI is gebleken dat verschillende e-health interventies effectief zijn in het verminderen van chronische vermoeidheid na kanker. We weten echter nog onvoldoende welk type interventie, of welke combinatie, nu het beste werkt voor welke cliënt. Daarom is het vervolgonderzoek REFINE gestart.

Lees meer over onderzoek van het HDI

HDI bedankt donateurs met Heldenconcert

    Zaterdag 13 april was het zover: het Heldenconcert 2019. In samenwerking met het HKU Utrechts Conservatorium bedanken wij jaarlijks onze donateurs, sponsoren en relaties met een klassiek concert. Zij maken immers onze psychologische zorg bij kanker mogelijk. Voor...

Nieuwe cliëntenvideo’s met dank aan Stichting Voorzorg

Met de financiële steun van Stichting Voorzorg heeft het Helen Dowling Instituut vier nieuwe video’s kunnen maken voor voorlichtingsdoeleinden. Een deel van de mensen die ernstige psychologische problemen ervaren als gevolg van kanker, weet de weg...

Pin It on Pinterest