Home  |  Nieuws  |  Maarten van der Weijden zwom heldentocht voor onderzoek HDI

Op 18 augustus startte Olympisch kampioen Maarten van der Weijden een enorme uitdaging: de Elfstedenzwemtocht. Een tocht van 200 kilometer door het water. Uiteindelijk wist hij maar liefst 163 kilometer te zwemmen, 55 uur lang. Wat een held! Zijn enorme prestatie leverde maar liefst 2,5 miljoen voor kankeronderzoek op. Ook het HDI mocht op zijn steun rekenen

Elfstedenzwemtocht voor elf onderzoeken

Maarten zwom voor 11 verschillende onderzoeken, die goedgekeurd waren door KWF en geselecteerd in samenwerking met de verschillende patiëntenverenigingen. Daarmee werd het een actie voor en door kankerpatiënten. Een van de onderzoeken waar hij voor zwom was het onderzoek REFINE van het Helen Dowling Instituut. Na maar liefst 163 km moest Maarten zijn zwemtocht staken omdat hij ziek was. Het HDI was op verschillende momenten aanwezig om Maarten een hart onder de riem te steken en hem te ontvangen in Leeuwarden. Een echte held van het HDI!

REFINE onderzoek naar vermoeidheid bij kanker

Zeker één op de drie patiënten met kanker heeft last van aanhoudende vermoeidheid. Zelfs lang nadat de behandeling succesvol is afgerond. Deze vermoeidheid heeft een grote invloed op het leven van de patiënt. Uit het eerdere onderzoek Fitter na Kanker van het HDI is gebleken dat verschillende e-health interventies effectief zijn in het verminderen van chronische vermoeidheid na kanker. We weten echter nog onvoldoende welk type interventie, of welke combinatie, nu het beste werkt voor welke cliënt. Daarom is het vervolgonderzoek REFINE gestart.

Lees meer over onderzoek van het HDI

10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

Zonder fondsenwerving is onze kwaliteitszorg niet mogelijk. Daarom organiseren wij jaarlijks fondsenwervende evenementen. De 96 gasten van het HDI Charity Golftoernooi golfden, genoten van een coronaproof-diner en boden gul tijdens de veiling die geheel ten gunste...

“Als deze zorg stopt, stopt mijn verwerkingsproces ook”

“Als deze zorg stopt, stopt mijn verwerkingsproces ook”

Ondanks het coronavirus zorgt HDI gewoon door op afstand. Gelukkig maar, want zo kan de verwerking van kanker voor cliënten als Gonneke gewoon doorgaan. Haar therapeut helpt haar om rust in te bouwen en om te gaan met verlies en beperkingen.

Pin It on Pinterest