Home  |  Nieuws  |  Collega’s en vrienden lopen Nijmeegse Vierdaagse voor het HDI

Van 17 juli t/m 20 juli vond de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse plaats. Ruim 40.000 wandelaars deden mee aan het grootste meerdaagse wandel­evenement ter wereld. Onder hen waren vijf wandelaars die meededen met een missie: het Helen Dowling Instituut (HDI) financieel ondersteunen. Samen haalden ze een prachtig bedrag van € 5.500 op.

Persoonlijke motivatie

De wandelaars hadden allen een persoonlijke motivatie om aan de Nijmeegse Vierdaagse mee te doen voor het HDI. Deelnemer Piet is getroffen door blaaskanker en nog midden in de behandelingen, maar toch liep hij vele kilometers om het HDI te steunen. Ook Patricia en Henny, psychologen bij het HDI, liepen mee. Henny: “Vorig jaar liep een cliënt van mij de Vierdaagse voor het HDI, ondanks zware omstandigheden. Dat ontroerde me zó, dat ik besloot zelf te gaan lopen in 2018.”

Bloed, zweet en blaren

De Nijmeegse Vierdaagse loop je niet zomaar. Er gingen maanden training vooraf aan de lange wandeltocht. En met succes: alle wandelaars voor het HDI bereikten de finish na vier dagen met de nodige blaren en blessures. Gelukkig stonden elke dag professionele masseurs en fysiotherapeuten voor de lopers klaar, die als zelfstandigen ook bij het HDI werkzaam zijn. Wat een luxe!

Aanmelden Nijmeegse Vierdaagse 2019

Begint het bij jou ook te kriebelen? Volgend jaar zoekt het HDI weer Vierdaagselopers die zich willen inspannen om geld op te halen voor onze psychologische zorg bij kanker. Want zonder steun, geen zorg. Mail voor aanmelding of meer informatie naar evenementen@hdi.nl.
10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

Zonder fondsenwerving is onze kwaliteitszorg niet mogelijk. Daarom organiseren wij jaarlijks fondsenwervende evenementen. De 96 gasten van het HDI Charity Golftoernooi golfden, genoten van een coronaproof-diner en boden gul tijdens de veiling die geheel ten gunste...

“Als deze zorg stopt, stopt mijn verwerkingsproces ook”

“Als deze zorg stopt, stopt mijn verwerkingsproces ook”

Ondanks het coronavirus zorgt HDI gewoon door op afstand. Gelukkig maar, want zo kan de verwerking van kanker voor cliënten als Gonneke gewoon doorgaan. Haar therapeut helpt haar om rust in te bouwen en om te gaan met verlies en beperkingen.

Pin It on Pinterest