Home  |  Nieuws  |  Collega’s en vrienden lopen Nijmeegse Vierdaagse voor het HDI

Collega’s en vrienden lopen Nijmeegse Vierdaagse voor het HDI

23 juli 2018

Van 17 juli t/m 20 juli vond de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse plaats. Ruim 40.000 wandelaars deden mee aan het grootste meerdaagse wandel­evenement ter wereld. Onder hen waren vijf wandelaars die meededen met een missie: het Helen Dowling Instituut (HDI) financieel ondersteunen. Samen haalden ze een prachtig bedrag van € 5.500 op.

Persoonlijke motivatie

De wandelaars hadden allen een persoonlijke motivatie om aan de Nijmeegse Vierdaagse mee te doen voor het HDI. Deelnemer Piet is getroffen door blaaskanker en nog midden in de behandelingen, maar toch liep hij vele kilometers om het HDI te steunen. Ook Patricia en Henny, psychologen bij het HDI, liepen mee. Henny: “Vorig jaar liep een cliënt van mij de Vierdaagse voor het HDI, ondanks zware omstandigheden. Dat ontroerde me zó, dat ik besloot zelf te gaan lopen in 2018.”

Bloed, zweet en blaren

De Nijmeegse Vierdaagse loop je niet zomaar. Er gingen maanden training vooraf aan de lange wandeltocht. En met succes: alle wandelaars voor het HDI bereikten de finish na vier dagen met de nodige blaren en blessures. Gelukkig stonden elke dag professionele masseurs en fysiotherapeuten voor de lopers klaar, die als zelfstandigen ook bij het HDI werkzaam zijn. Wat een luxe!

Aanmelden Nijmeegse Vierdaagse 2019

Begint het bij jou ook te kriebelen? Volgend jaar zoekt het HDI weer Vierdaagselopers die zich willen inspannen om geld op te halen voor onze psychologische zorg bij kanker. Want zonder steun, geen zorg. Mail voor aanmelding of meer informatie naar evenementen@hdi.nl.

HDI bedankt donateurs met Heldenconcert

    Zaterdag 13 april was het zover: het Heldenconcert 2019. In samenwerking met het HKU Utrechts Conservatorium bedanken wij jaarlijks onze donateurs, sponsoren en relaties met een klassiek concert. Zij maken immers onze psychologische zorg bij kanker mogelijk. Voor...

Nieuwe cliëntenvideo’s met dank aan Stichting Voorzorg

Met de financiële steun van Stichting Voorzorg heeft het Helen Dowling Instituut vier nieuwe video’s kunnen maken voor voorlichtingsdoeleinden. Een deel van de mensen die ernstige psychologische problemen ervaren als gevolg van kanker, weet de weg...

Pin It on Pinterest