Home  |  Nieuws  |  Mika Mulder (18) rent de Dam tot Damloop voor haar moeder

Mika (18) gedenkt op LINDAnieuws haar moeder Angelique, waar ze vorig jaar afscheid van moest nemen als gevolg van kanker. Met haar moeder maakte Mika de afspraak om de Dam tot Damloop te rennen voor het Helen Dowling Instituut (HDI), waar ze veel steun aan heeft in deze moeilijke tijd. Angelique werd 46 jaar.

Beste vriendin

Mijn moeder was ontzettend zorgzaam, liefdevol, een doorzetter en vrij pittig. Ze nam nooit een blad voor haar mond en had echt galgenhumor. Die humor maakte het in haar ziekteperiode wel makkelijker erover te praten. Sowieso kon ik altijd goed praten met haar, ze was mijn moeder, psycholoog, beste vriendin en stylist.

Geluksmomentjes

De mooiste herinneringen zijn toch wel onze vakantie naar Curaçao, de ontmoeting met zangeres Anouk die ik had geregeld, de weekendjes weg en met het gezin sushi eten. Ook thuis samen op de bank zitten en een serie kijken waren voor ons geluksmomentjes.

Mika, Angelique en zangeres Anouk:

Monumentje Angelique

Zwaarste kuur

In april 2015 kreeg ze te horen dat ze borstkanker had. Na dit nieuws is ze er, zoals bij alles, vol voor gegaan. Ze kreeg zes chemokuren, de zwaarste die er zijn. Na de chemo, bestralingen en operatie kreeg ze in december 2015 te horen dat er niks meer te zien was in haar lichaam. We waren zo immens blij.

Niet te genezen

Daar kwam abrupt een einde aan toen mams op vrijdag de dertiende in januari 2017 te horen kreeg dat ze weer kanker had. Deze keer niet te genezen. Onze wereld stortte compleet in. Mama daarentegen stortte zich op het uitstellen van haar overlijden. Ze wilde zo graag mijn zeventiende verjaardag in mei meemaken.

Mika en Angelique:

Monumentje Angelique

Stoppen met kuren

Steeds was er weer een experimentele chemokuur die weer een maand of twee kon rekken. Mijn verjaardag heeft ze gehaald, en zelfs papa’s verjaardag in september. Haar eigen verjaardag, eind december, niet. Daar heeft ze zelf voor gekozen. In oktober besloot mama te stoppen met de chemokuren. De artsen zeiden ook dat ze alle goedwerkende chemo’s al had gehad.

Euthanasie

Vanaf toen ging het bergafwaarts. Toch hebben we nog een fijne tijd gehad met z’n drieën. We hebben veel gepraat, gelachen, gehuild en vooral geknuffeld. Op 20 december zei ze tegen papa en mij: “Bel de dokter maar, ik ben er klaar mee.” Twee dagen later stond hij voor de deur, en heeft mama in alle rust euthanasie gepleegd. Ze is vredig overleden, op de bank met papa en mij aan haar zijde.

Afscheid

Het afscheid was heel mooi, persoonlijk en warm. Ze was geen standaardvrouw, dus mocht het ook geen standaarduitvaart zijn. Ze wilde niet in een lijkwagen, dus hadden we een mooie donkerbruine auto kunnen regelen. Als kist had ze een mand, dat vond ze minder luguber. Het afscheid was in een theater bij ons in de stad en tussendoor werd haar favoriete muziek gespeeld. Daarna konden de mensen bittergarnituur en nacho’s eten eten, bier en wijn drinken.

Het hele gezin op vakantie:

Monumentje Angelique

‘Star in heaven’

Ik heb van haar meegekregen dat je niks moet uitstellen, altijd naar je gevoel moet luisteren en vooral geen dingen moet doen die je niet wilt. “Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag.” Lieve mams, de mooiste van allemaal, ik hou van jou. You’re my star in heaven.

Bron: LINDAnieuws

Dam tot Damloop voor HDI

Mika maakte de afspraak met haar moeder dat ze de Dam tot Damloop voor het HDI zou gaan lopen.  Als cliënt van het HDI hoopt Mika veel geld op te halen zodat ook anderen psychologische zorg bij kanker bij het HDI kunnen krijgen. Want zonder steun van helden als Mika, kan het HDI niet bestaan. Wil je haar steunen bij haar deelname? Dat kan via de actiepagina van Mika.

10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

10e HDI Charity Golftoernooi levert €61.000 op

Zonder fondsenwerving is onze kwaliteitszorg niet mogelijk. Daarom organiseren wij jaarlijks fondsenwervende evenementen. De 96 gasten van het HDI Charity Golftoernooi golfden, genoten van een coronaproof-diner en boden gul tijdens de veiling die geheel ten gunste...

“Als deze zorg stopt, stopt mijn verwerkingsproces ook”

“Als deze zorg stopt, stopt mijn verwerkingsproces ook”

Ondanks het coronavirus zorgt HDI gewoon door op afstand. Gelukkig maar, want zo kan de verwerking van kanker voor cliënten als Gonneke gewoon doorgaan. Haar therapeut helpt haar om rust in te bouwen en om te gaan met verlies en beperkingen.

Pin It on Pinterest