Home  |  Nieuws  |  Heldenconcert 2018

Heldenconcert 2018

9 april 2018

Een volle zaal donateurs, vrijwilligers en sponsors van het HDI genoot zondag 8 april van het Heldenconcert. De aanwezigen, allen ‘helden van HDI’, werden bedankt voor hun steun met een exclusief klassiek concert uitgevoerd door het HKU Utrechts Conservatorium.

Tweehonderd aanwezigen werden getrakteerd op een afwisselende muzikale middag bij het HKU Utrechts Conservatorium. Getalenteerde studenten speelden diverse stukken uit het oude en hedendaagse repertoire onder de ervaren leiding van het Bellamy Quartet. Dit viertal wordt gevormd door docenten Chris Duindam, Elisabeth Perry, Richard Wolfe en Timora Rosler. In het programma van anderhalf uur werden stukken van Bartholdy, Hindemith, Warlock, Pärt en Britten gespeeld.

Helden van HDI

Tijdens het concert ontvingen alle aanwezigen een groene sjaal met de opdruk ‘Held van HDI’. Want alleen met de hulp van donateurs, sponsors en vrijwilligers kan het HDI mensen helpen om kanker emotioneel te verwerken. Ter herinnering aan deze bijzondere middag werd een groepsfoto gemaakt samen met de muzikanten van het conservatorium.

Groepsfoto Helden van HDI

Samenwerking HKU en HDI

In 2007 werd het eerste contact gelegd tussen het HDI en HKU Utrechts Conservatorium. Het instituut is vernoemd naar de beroemde violiste Helen Dowling, die overleed aan longkanker. Een samenwerking met het conservatorium met vele getalenteerde musici was daarom een logische stap. Dit jaar werd alweer het elfde concert uitgevoerd om helden van het HDI te bedanken voor hun steun. Voor studenten van het conservatorium is het concert een mooie gelegenheid om voor een groot publiek te spelen. Het Heldenconcert werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door het Elise Mathilde Fonds, Van Klaveren Bloemen en Rainbow Color Copy Soest.

Bekijk hier de foto’s van deze avond.

Wil jij er volgend jaar bij zijn? Word ook Held van het HDI met een bijdrage van minimaal € 50 per jaar en ontvang een uitnodiging voor de volgende editie.

HDI bedankt donateurs met Heldenconcert

    Zaterdag 13 april was het zover: het Heldenconcert 2019. In samenwerking met het HKU Utrechts Conservatorium bedanken wij jaarlijks onze donateurs, sponsoren en relaties met een klassiek concert. Zij maken immers onze psychologische zorg bij kanker mogelijk. Voor...

Nieuwe cliëntenvideo’s met dank aan Stichting Voorzorg

Met de financiële steun van Stichting Voorzorg heeft het Helen Dowling Instituut vier nieuwe video’s kunnen maken voor voorlichtingsdoeleinden. Een deel van de mensen die ernstige psychologische problemen ervaren als gevolg van kanker, weet de weg...

Pin It on Pinterest