Home  |  Nieuws  |  Door de modder voor het HDI

Door de modder voor het HDI

23 april 2018

Over muren heen, door ijskoud water, kruipend door de modder; het was afzien afgelopen zaterdag voor de deelnemers aan de Mud Masters voor het HDI. Met samenwerking en een flinke dosis doorzettingsvermogen bereikten ze de eindstreep van deze obstacle run. Een enorme prestatie, die ruim € 9.000 opleverde voor psychologische zorg bij kanker.

Eén van de deelnemers aan de Mud Masters voor het HDI is Terry Stooker (29). Terry kreeg tweeënhalf jaar geleden de diagnose zaadbalkanker. Door de chemotherapie, onderzoeken, kwaaltjes en pijntjes was er weinig meer over van de sportieve jongen die hij was. “Het vertrouwen kwijt zijn in je eigen lichaam is een vreemde, traumatische gewaarwording. Het HDI heeft mij door middel van individuele en groepstherapie een flink eind de goede richting op geholpen.” De finish bereiken van de Mud Masters was een echte overwinning voor Terry.

Afzien voor psychologische zorg bij kanker

Ook Hanneke Haanraadts, directeur van het HDI, deed mee. “We zetten alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat Terry en duizenden anderen geholpen kunnen worden. Kanker is een ontwrichtende ziekte, voor zowel patiënten als hun dierbaren. Psychologische zorg is dan allesbehalve een overbodige luxe.” Het HDI is voor haar voortbestaan deels afhankelijk van fondsenwerving. Hoewel de zorg van het instituut wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zijn de tarieven van de zorgverzekeraars niet toereikend om alle kosten te dekken. “Gelukkig mogen we rekenen op de steun van mensen die ons een warm hart toedragen”, aldus Hanneke.

De Mud Masters voor het HDI is mede mogelijk gemaakt door Takeda.

Lees nu het HELEN magazine!

Lees nu het gratis magazine HELEN, voor mensen met kanker, hun omgeving én zorgverleners. Dit magazine van het Helen Dowling Instituut (HDI) en zorgpartners staat boordevol ervaringsverhalen, praktische tips en waardevolle informatie over de psychische impact van kanker.

Extra behandelkamers dankzij steun fondsen

De vraag naar onze psychologische zorg bij kanker is groot. Steeds meer mensen weten ons te vinden, en we hebben nieuwe therapeuten aangenomen om de wachttijd te verkorten. Maar ons pand in Bilthoven was niet bestand tegen deze groei.

Pin It on Pinterest